koorddanser

Aandacht, juiste aandacht, is een rode draad door mijn werk

Het leven is een wonderlijk gegeven met ongekende schatten. Toch is het zo dat je als mens dingen meemaakt en (soms onbewust) dingen doet waardoor je je verwijderd voelt van de rijkdom van het leven. Om dan (opnieuw) in contact te komen met wie je ten diepste bent heb je ondersteuning en inspiratie nodig. Bij mij kan je dit vinden in mindfulness, in het contact maken met je lichaam en met het grotere geheel.

Mindfulness

Mindfulness leert je aanwezig te zijn waar je bent, Het betekent aandacht geven op een open en milde manier, in het hier en nu, niet oordelend. Je ontwikkelt meer bewustzijn en krijgt daardoor meer zicht op de manier waarop je (re)ageert. Je gaat letterlijk meer ervaren en kunt patronen doorbreken.

Je lichaam

Ook je lichaam bevat een schat aan informatie en herbergt veel wijsheid over wie je ten diepste bent en wat je nodig hebt om je weg te gaan. Je kan leren (meer) naar je lichaam te luisteren. Vaak geeft je lichaam eerder signalen af en komen er antwoorden die – anders dan hoe het kan gaan wanneer je erover nadenkt – helder en duidelijk zijn.

Het grote geheel

Tot slot is er de wereld van het onzichtbare, het ontastbare, het mysterieuze. Wij maken deel uit van een groter geheel en zijn met elkaar verbonden, wij zijn energie. De zoektocht naar je kern en eigenheid gaat vaak gepaard met (levens)vragen. Hierbij zijn ontastbare begrippen zoals liefde, vertrouwen, passie, vergeving, enz… aan de orde. Onder andere door het werken met jouw dromen en met opstellingen help ik  je contact te maken met de rijkdom van deze wereld voorbij de vorm.

Aandacht, juiste aandacht, is de rode draad die dit alles verbindt…

Ter inspiratie

page.php

© Karen Verstegen

Gemaakt door Repzz